Tuloksia 2023

Vaikutusta hankkeilla ja projekteilla

Säätiön toiminnan vaikuttavuutta arvioida sillä, miten säätiö toteuttaa tarkoitustaan ja mitä tuloksia toiminnalla saadaan aikaan.

Säätiön toiminnan tärkeimmät tulokset ovat

  • Säätiön taide- ja muistoesineet on koottu ja säilytetty yhdessä paikassa Lappeenrannan Upseerikerholla, jota voidaan pitää tähän tarkoitukseen arvokkaimpana rakennuksena Rakuunamäellä ja Lappeenrannassa
  • Esineet ja niihin liittyvät tarinat ovat näyttävästi esillä Upseerikerholla ja virtuaaliesittelyssä ja siten helposti saavutettavissa
  • URR:n perinteet, henkilöt ja tarinat on saatu aiempaa laajempaan tietoisuuteen Ravintola Lappeenrannan Upseerikerhon palvelujen ja säätiön Facebook-sivujen sekä Rakuunalehden kirjoitusten avulla.

Säätiö keskittyi vuonna 2023 strategian laatimiseen. Säätiön tunnettavuutta ja tavoitettavuutta lisättiin julkaisemalla 15.5.2023 säätiön verkkosivut ja ylläpitämällä säätiön Facebook-sivuja.

Alla on kuvattu hankkeita ja projekteja, jotka on tehty vapaaehtoistyöllä vuonna 2023.

Säätiö sosiaalisessa mediassa

Säätiö haluaa olla aiempaa näkyvämpi ja helpommin tavoitettava yhteistyökumppaneille, potentiaalisille lahjoittajille ja apurahojen hakijoille sekä sidosryhmille.

Verkkosivut ovat säätiön digitaalinen käyntikortti ja yhä useammin ensikontakti säätiöön. 

Säätiön verkkosivut ovat Facebook-sivujen ja Rakuunalehden kanssa säätiön tärkeimmät viestintäkanavat.

Verkkosivut julkaistiin 15.5.2023. Sivuilla on käynyt yli 800 henkilöä.

Säätiö Facebook-sivuilla on 755 seuraajaa. Postaukset tavoittavat noin 100 henkilöä. 

Säätiön LinkedIn-sivut julkaistiin 1.5.2023. Sivuilla on 190 seuraajaa.

Säätiön selvitti Lappeenrannan Upseerikerhon näkyvyyden mediassa vuosina 2018–2022. Upseerikerho näkyi 9 mediassa 41 kertaa (Etelä-Saimaa 30 kertaa).

Säätiön strategia 2023-2025

Strategian on päätös siitä, miten säätiö aikoo menestyä tulevaisuudessa. Strategia on päätös suunnasta, johon säätiö on menossa, päätös, joukosta muutoksia, priorisoinnin työkalu sekä käytännön toimintaa ohjaava ja seuraava systemaattinen työkalu.

Säätiön strategian kokonaisuus on luottamuksellinen ja tarkoitettu vain hallituksen käyttöön.

Strategian laatimisessa hyödynnettiin yleisiä strategiatyökaluja sovellettiin niitä säätiön toimintaan. Strategiatyössä oli neljä vaihetta, jotka auttoivat jäsentämään kokonaisuuden.

Ymmärrys, jossa pohdittiin toiminnan tarkoitusta ja tunnistettiin toimintaympäristön muutokset sekä sisäiset vahvuudet ja heikkoudet sekä ulkoiset mahdollisuudet ja uhat. Työkaluina olivat nelikenttäanalyysi ja vastaavien säätiöiden toiminnan kuvaukset.

Näkemys, jossa tunnistettiin keskeiset vetovoimatekijät ja otettiin toiminnan lähtökohdaksi vetovoimatekijöiden todennäköisimmät skenaariot. Työkaluina olivat kaksi skenaarioanalyysiä.

Valinnat, jossa valittiin menestystekijät ja kilpailuedut sekä yleiset strategiamahdollisuudet. Työkaluna olivat yleiset liiketoimintastrategiat ja portfolioanalyysi.

Toteutus, jossa määritettiin toiminnan päämäärä ja tavoitteet päämäärän saavuttamiseksi sekä tarvittavat resurssit ja asiantuntemus, sidosryhmäyhteistyö, riskien hallinta ja viestintä sekä varautumissuunnitelma. Työkaluina olivat vaihtoehtojen vertailu, muutosanalyysi, sidosryhmäanalyysi ja riskianalyysi sekä viestintäsuunnitelma ja exit-suunnitelma.

Lähteitä rakuunoista

URR säätiö kokosi luettelon, joka käsittää 107 lähdettä: kirjallisuutta, tutkimuksia ja opinnäytetöitä, verkkosivuja, Facebook-sivuja, puheita, romaaneja, elokuvia ja tietokantoja sekä valokuvia ja virtuaaliesittelyn Lappeenrannan Upseerikerhosta.

Säätiö ylläpitää lähdeluetteloa rakuunoiden ja Uudenmaan Rakuunarykmentin historiasta, perinteistä ja henkilöistä. Ota huomioon tekijänoikeudet ja julkaisuoikeudet.